Canada, London | Orgaworld NL
> Canada, London

London (Ontario, Canada): (tunnel)composteringsfabriek


Adres

4675 Wellington Rd.
London, Ontario
Canada - N6E 3W7


Site

Deze composteringsfabriek in de provincie Ontario was onze eerste in Canada. Hij bevindt tussen de steden Toronto en York, en beschikt over installaties die zijn ontworpen voor de verwerking van groente-, fruit- en tuinafval (GFT-afval) dat nauwelijks groen- en tuinafval bevat. In nauwe samenwerking met ons hebben de autoriteiten hier een GFT-inzamelprogramma ingevoerd, waarbij het GFT-afval, dat voornamelijk bestaat uit keukenafval.

Het werkingsprincipe

Het gescheiden GFT-afval van de steden Toronto en York verwerken we in onze tunnel­composteringfabriek in London. Na aflevering van de plastic zakken worden deze door middel van een shredder geopend, waarna de organische reststroom van het GFT-afval, gemengd met entmateriaal, in een speciale composteringstunnel binnen 7 tot 10 dagen composteert. Het afgasbehandelings­systeem voor deze Orgaworld-fabriek is speciaal ontworpen om de verwerking van GFT-afval in plastic zakken mogelijk te maken.

Bijzonder lage geur- en stofemissies

Om emissies van geur en stof naar de omgeving te voorkomen, houden we de fabriek onder licht negatieve (lucht)druk, bovendien leiden we alle luchtstromen via een ammoniawasser, een koeler, een luchtwasser en bio-filter om de geurcomponenten te verwijderen (voordat de luchtstromen via een speciale schoorsteen in het milieu terugkeren). Nota bene: de geuremissiewaarden zijn eind 2013 teruggebracht tot onder 1 geureenheid op het dichtstbij zijnde meetpunt!

Kenmerken van de installaties

Technologie
Tunnelcompostering
Input
GFT-afval (in plastic zakken)
Afgasbehandeling
Ammoniawasser + Koeler + Luchtwasser + Biofilter (+ schoorsteen)
Aantal velden veldcompostering
12
Verblijftijd composteringsveld
8 – 14 dagen
Capaciteit
125.000 ton per jaar
Vergunde capaciteit
150.000 ton per jaar
Compost output
35.000 ton per jaar
Oppervlakte locatie
5 ha
Bouwjaar
2006

Meer informatie

©2014 Orgaworld | disclaimer