De Flevolandse gemeenten Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder en Urk hebben de overeenkomst voor gft-verwerking met Orgaworld met twee jaar verlengd. | Orgaworld NL

De Flevolandse gemeenten Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder en Urk hebben de overeenkomst voor gft-verwerking met Orgaworld met twee jaar verlengd.

De verantwoordelijke wethouders tekenden vandaag het contract met Klaas van den Berg, algemeen directeur van Orgaworld.
Met de gft-verwerking werken de gemeente aan de provinciale doelstelling in 2025 energieneutraal te zijn. "Door gft een nieuw leven als grondstof te geven helpen we de wereld te beschermen tegen vervuiling, besparen we op natuurlijke bronnen en stellen we klanten als deze gemeenten in staat hun duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren", aldus Klaas van den Berg, Algemeen Directeur Orgaworld.
De originele overeenkomst tussen de gemeenten en Orgaworld stamt uit 2014 en kwam tot stand na een aanbesteding. De initiële looptijd van vier jaar komt in juli 2018 ten einde. De gemeenten hebben nu gebruik gemaakt van de eerste verlengingsoptie van twee jaar; wanneer deze afloopt, kunnen zij de overeenkomst nog eenmaal met twee jaar verlengen.

©2014 Orgaworld | disclaimer