Werken bij Orgaworld | Orgaworld NL
> Werken bij Orgaworld

Aan de slag voor een duurzame toekomst

Bij Orgaworld pakken we de zaken pragmatisch en voortvarend aan. Daardoor –en dankzij een unieke integrale aanpak- realiseren we jaar in jaar uit een gezonde groei. Zo heeft ons bedrijf zich inmiddels ontwikkeld tot een van de meest innovatieve, veelzijdige organisaties in de branche. We hebben je dan ook zeker wat te bieden. Tenminste, als je ertegenaan wilt, ondernemend bent en geen bezwaar hebt tegen een paar vuile handen…

Alle ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling

We zijn onderdeel van de Shanks Group, het grootste beursgenoteerde recyclingbedrijf van Europa. Toch hebben we, als zelfstandig opererende unit binnen Shanks, alle vrijheid om te doen waar we goed in zijn: het bedenken van ‘slimme’ oplossingen om organische reststromen beter te benutten, én het ontwikkelen, realiseren en exploiteren van de daarvoor benodigde installaties. Dit doen we voor overheden en commerciële bedrijven, met ruim tachtig betrokken en gemotiveerde medewerkers in Europa, Canada en Amerika. Gezamenlijk werken we met korte lijnen in een open, informele cultuur, waarbij iedereen alle mogelijkheden krijgt om zich te ontplooien.

Een boeiende, dynamische werkomgeving vol uitdagingen

We zijn -in nauwe samenwerking met kennisinstellingen en opdrachtgevers- voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om organische reststromen nog efficiënter om te zetten naar waardevolle biobased producten (zoals voedzame landbouwkorrels, kunstmestvervangers, bomenstarters, molmmest en dergelijke). Door deze focus op innovatie en optimalisatie zitten we ‘bovenop de veranderingen in de maatschappij, aan de frontlinie van de milieuontwikkelingen’. Wanneer je bij ons aan de slag gaat, kom je dan ook werkelijk terecht in een wereld van dynamiek, techniek en vooruitgang!

Aan de slag bij Orgaworld of nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Neem dan contact op met HR.

Wij hebben momenteel de volgende vacatures:

Functie profiel

Je zal 1 á 2 dagen per week vanuit het hoofdkantoor Amersfoort werkzaam zijn. Verder ben je ook vaak te vinden op onze locaties in bijvoorbeeld Amsterdam, Drachten, Lelystad of Son.

Onze fabrieken zijn in eigen huis gebouwd en we investeren volop in onze processen. Als Maintenance Engineer ben je van begin tot eind verantwoordelijk voor uiteenlopende innovatie-, optimalisatie en onderhoudsprojecten. Van leidingwerk tot anaerobe bioreactoren en van cycloon tot nieuwe hal of kantoorgebouw. Van meet af aan ben je de spil in het proces. Je doet de engineering, berekeningen, selectie van equipment, werkvoorbereiding, uitbesteding en de begeleiding van de daadwerkelijke werkzaamheden. 


In deze functie draag je, vanuit jouw expertise en kennis, bij aan deze interne en externe projecten waarbij je ook regelmatig de rol van projectmanager/uitvoerder zult vervullen.

Je gaat deel uitmaken van een team bestaande uit twee procestechnologen, een mechanical engineer en een EI&A engineer. Projecten worden onderling verdeeld gebaseerd op individuele capaciteiten, interesse en beschikbaarheid. Zo geef je je eigen draai aan je carrière! Je rapporteert aan de Manager Technologie & Innovatie.

Functie eisen

 

Wat ga je o.a. doen?

 • In goed overleg met de verschillende operationele teams, beheren en onderhouden van de technische installaties op onze verschillende locaties.

 • Begeleiden van de onderhoudsprojecten op onze installaties. Ook ga je aan de slag met eventueel achterstallig onderhoud dat opgepakt moet worden.

 • Ontwerpen en opstellen van onderhoudsconcepten, scopes voor revisies, standaards en technische ontwerpen.

 • Indien nodig ga je (in overleg met MT of team) projecten aanbesteden

 • Het leiden van (interdisciplinaire) projecten op onze locaties .

 

Wie ben jij? 

 • Je hebt een afgeronde MBO/HBO opleiding op het gebied van procestechnologie, technische bedrijfskunde of WTB.

 • Je hebt drie tot vijf jaar relevante werkervaring en kunt werken met MS Office en Autocad.

 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands

 • Je bent bereid tot reizen (nationaal) en bent in het bezit van rijbewijs B.

 • Verder ben jij een echte teamplayer die ook prima in staat is zelfstandig te werken. Je bent flexibel, leergierig en proactief. En last but not least heb je een passie voor techniek.

 

Hoe maken wij jou blij?

Een goed salaris en secundair arbeidsvoorwaardenpakket vinden wij vanzelfsprekend voor de functie van Maintenance Engineer. Wat we minstens zo belangrijk vinden, is dat we je een afwisselende en uitdagende baan kunnen bieden, waarbij je nog heel veel kunt leren!

 

Ons bedrijf

Wie zijn wij?

 

Renewi Organics (Orgaworld) , onderdeel van Renewi, is één van de leidende spelers in Nederland op het gebied van de verwerking van organische restmaterialen met vestigingen in Son, Amsterdam, Lelystad (2x), Drachten en ons hoofdkantoor in Amersfoort. We richten ons op compostering, anaerobe vergisting en afvalwaterzuiveringstechnologie, waarbij we de ingezamelde organische restmaterialen middels eigen installaties omzetten in zowel groene stroom, duurzame warmte als bodemverbeteraars. Deze organische meststoffen en compostproducten, gecombineerd met onze biologische bestrijdingsmiddelen, beperken het gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen in de landbouw. Op ons innovatiecentrum in Lelystad ontwikkelen we daarnaast de technologie van morgen voor het creëren van waardevolle producten uit organisch afval. Voor meer informatie: www.orgaworld.nl en www.renewi.com

Heb jij zin om deze mooie uitdaging aan te gaan?

 

Neem voor meer informatie contact op met Christel Jongh, Senior Recruiter via christel.jongh@renewi.com

We kijken uit naar je sollicitatie!

 

Gelijke kansen vinden we belangrijk. Daarom nodigen wij kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt die voldoen aan de functie-eisen ook uit te reageren.

Wij voeren de wervingsprocedure voor deze vacature van operator in eigen beheer uit. 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Functie profiel

Op de locatie in Son worden organische reststoffen verwerkt tot een organische mix. Het proces bestaat uit twee hoofdlijnen, respectievelijk een proceslijn voor onverpakte voedingsmiddelen en een voor verpakte voedingsmiddelen. Deze organische mix wordt afgezet naar diverse biogasinstallatie voor productie van groene energie. Jaarlijks wordt er op deze locatie 50.000 ton organische reststromen verwerkt. Het terrein is ca 20.000 m3 waarvan ca 3000 m3 is bebouwd. De overige ruimte op het terrein is voor parking vrachtwagens, personen wagens en opslag containers.

Vanaf deze locatie zijn op dit moment ca 70 medewerkers werkzaam waarvan ca. 45 chauffeurs, 18 productie medewerkers, 3 planners en 4 administratieve krachten. Tevens is op deze locatie Peel Pioneers aanwezig met 4 medewerkers, zij verwerken citrusschillen tot nieuwe grondstoffen.

 

Je rapporteert aan de Manager Operations en geeft zelf direct leiding aan ongeveer 20 productie medewerkers. Met de op de locatie aanwezige medewerkers planning, logistiek en bedrijfsadministratie bestaan een functionele lijn.

 

Als Site Manager Organics ben je eindverantwoordelijk voor alle operationele activiteiten op onze locatie in Son.

Met jouw team geef je dagelijks invulling aan een efficiënte en klantgerichte verwerking van organische restmaterialen. Daarnaast worden op onze locatie Amsterdam en Lelystad ook organische reststromen verwerkt. Operationeel technische uitwisseling van kennis en ervaring en afsrtemming van de verwerkingscapaciteit zal regelmatig plaatsvinden met de locatie beheerders.

 

Hoe ga je doen?

 • Samen met de Manager Operations bepaal je en voer je de tactische koers uit.
 • Je bent primair verantwoordelijk voor de dagelijkse verwerking van de aangeleverde afvalstromen
 • Je bent verantwoordelijk voor de metingen, keuringen en analyses van de op de locatie Son aanwezige installaties en producten
 • Je onderhoudt contacten met leveranciers, met overheden die belast zijn met het verlenen van vergunningen, met relevante bedrijven en particulieren in de directie omgeving van onze locatie en natuurlijk met collega's
 • Je draagt zorg voor alle relevante rapportages, denk hierbij aan: KPI's, financiële stand van zaken, vergunningen, toestemmingen en wet- en regelgeving en veiligheidsmeldingen.

Functie eisen

 • Een stevig en opgewekt karakter;
 • een relevante technische HBO opleiding aangevuld met een ruim aantal jaren management ervaring in een operationele omgeving;
 • Kennis van de Nederlandse- en Europese regelgeving op het gebied van afval- en organische reststromen is een pré;
 • Gevoel bij de business en passie voor duurzaamheid en ketenoptimalisatie;
 • Aanstekelijk enthousiasme waarmee je mensen in beweging krijgt;
 • Verbindend vermogen.

Daarnaast

 • Ben je Communicatie sterk (Engels en Nederlands)
 • Ben je hands-on, gedreven en nieuwsgierig naar verbetering
 • Ben je mensgericht en kun je schakelen op diverse niveaus

Hoe maken wij jou blij?

 • Met een marktconform salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden (CAO/BGV);
 • Met een prima pensioenregeling;
 • Met minimaal 27,5 vakantiedagen
 • Met een internationale en dynamische werkomgeving en ruimte voor ontwikkeling;
 • Met een scala aantrekkelijke Renewi regelingen.

Ons bedrijf

Renewi Organics (Orgaworld) , onderdeel van Renewi, is één van de leidende spelers in Nederland op het gebied van de verwerking van organische restmaterialen met vestigingen in Son, Amsterdam, Lelystad, Drachten en ons hoofdkantoor in Amersfoort. We richten we ons  op compostering, anaerobe vergisting en afvalwaterzuiveringstechnologie, waarbij we de ingezamelde organische restmaterialen middels eigen installaties omzetten in zowel groene stroom, duurzame warmte als bodemverbeteraars. Deze organische meststoffen en compostproducten, gecombineerd met onze biologische bestrijdingsmiddelen, beperken het gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen in de landbouw. Op ons innovatiecentrum in Lelystad ontwikkelen we daarnaast de technologie van morgen voor het creëren van waardevolle producten uit organisch afval. Voor meer informatie: www.orgaworld.nl en www.renewi.com

 

Kun jij niet wachten om als Site Manager aan de slag te gaan?

Bel dan voor meer informatie met Harald Koehorst (Manager Operations), e-mail: h.koehorst@orgaworld.nl of met Christel de Jongh (senior recruiter), email: christel.jongh@renewi.com

We kijken uit naar je sollicitatie!

 

Doorgroei binnen Renewi vinden we belangrijk dus verschijnt deze vacature tegelijkertijd intern en extern.

 

Naast doorgroei hechten we waarde aan gelijke kansen voor iedereen, dus nodigen ook graag kandidaten uit met een afstand tot de arbeidsmarkt om te reageren.

 

Wij voeren de wervingsprocedure voor deze vacature in eigen beheer uit. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt dus niet op prijs gesteld en hierop wordt ook niet gereageerd.

Functie profiel

Voor de industriële vergistings- en afvalwaterzuiveringsinstallatie in Amsterdam (Westelijk havengebied) is Orgaworld, onderdeel van Renewi, op zoek naar een:

Startend Operator 
(fulltime - standplaats Amsterdam)

Als Startend Operator bij Orgaworld Amsterdam word je intern opgeleid en begeleid om zelf de installaties op de plant te kunnen bedienen en controleren. Je werkt mee aan het storingsvrij functioneren van de plant. Daarnaast voer je onderhouds-, reinigings- en reparatiewerkzaamheden uit.

Met een klein team, bestaande uit de Site Manager en vier collega’s, ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op de plant. Daarbij hoort op termijn ook het om beurten zelfstandig draaien van storingsdiensten buiten de sluitingstijden en in de weekends.

Wat ga je doen als Operator? 

 • Je doet het eerstelijns technisch onderhoud aan de installaties waarbij je storingen opzoekt en oplost.
 • Je verricht productiewerkzaamheden, TD- en magazijn werk, hierbij houd je rekening met geldende richtlijnen binnen de plant.
 • Je bent mede verantwoordelijk voor het verrichten van controlewerkzaamheden en waar nodig stuur je installaties en productieprocessen bij.
 • Je bent mede verantwoordelijk voor verschillende hygiënische werkzaamheden, waaronder het schoonhouden van verschillende installaties.

Functie eisen

Als operator binnen Orgaworld:

 • Heb je affiniteit met techniek en heb je net een (MBO) technische opleiding afgerond.
 • Ben je in het bezit van een VCA-, BHV- en heftruckdiploma of wil je dit graag behalen.
 • Vind je het leuk om kennis en ervaring op te doen omtrent industriële besturingstechnieken, o.a. meet- & regeltechniek.
 • Ben je bereid om op termijn mee te gaan draaien in het storingsrooster.
 • Beschik je over eigen vervoer en ben je woonachtig in de regio Amsterdam.
 • Heb je een goede beheersing van de Nederlandse taal.

Hoe maken wij jou blij?
Een goed salaris en secundair arbeidsvoorwaardenpakket (met uitzicht op vaste aanstelling) vinden wij vanzelfsprekend voor de functie van Operator. Wat we minstens zo belangrijk vinden, is dat we je een afwisselende en uitdagende baan kunnen bieden met veel vrijheid en ruimte voor eigen inbreng. En waarbij je nog heel veel kunt ontwikkelen en leren!

Ons bedrijf

Wie zijn wij?
Orgaworld is niet zomaar een verwerker van organische afvalstromen. Tenminste, dat zeggen de mensen die het kunnen weten… Volgens hen lopen we wereldwijd voorop in de sector, mede dankzij technieken en oplossingen die we zelf hebben ontwikkeld om afval uitzonderlijk efficiënt in zowel groene energie als unieke biobased producten om te zetten.

Kijk voor meer informatie op: www.orgaworld.nl en www.renewi.com.

Heb jij zin om deze mooie uitdaging als Operator aan te gaan?

Neem voor meer informatie contact op met Christel Jongh, Senior Recruiter of Henk Neve, Site Manager, via recruitment@renewi.com

Ben je zo enthousiast dat je direct wilt solliciteren? Reageer dan meteen door je CV en motivatie te uploaden via onderstaande solliciteerbutton. We kijken uit naar je sollicitatie!
Is deze vacature niet de jouwe maar ken je iemand die perfect in het geschetste profiel past? Stuur deze vacature dan vooral door!

Gelijke kansen vinden we belangrijk. Daarom nodigen wij kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt die voldoen aan de functie-eisen ook uit te reageren.

Wij voeren de wervingsprocedure voor deze vacature van operator in eigen beheer uit. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie

©2014 Orgaworld | disclaimer