Overtuigende cases | Orgaworld NL
> Overtuigende cases

Duurzame vooruitgang in de praktijk gebracht

Bijna nergens ter wereld wordt organisch afval zo goed gerecycled als in Nederland. In dit kleine dichtbevolkte land, met zijn intensieve landbouw en productieve industrie, verplichtte de overheid de gemeenten ruim twintig jaar geleden om afval te gaan scheiden en zo de belasting van het milieu zoveel mogelijk te beperken. Orgaworld sprong hier op in als een van de eerste private organisaties met een eigen, voor die tijd al unieke aanpak. En met succes…

Ook internationaal ziet men ons als ‘koploper’  

Omdat we de ambitie hadden en hebben om onze expertise in organische afvalverwerking wereldwijd uit te bouwen, sloten we ons in 2007 aan bij Shanks, een van ’s werelds grootste specialisten in afvalscheiding en –verwerking. Sinds 2017, na de overname van Van Gansewinkel is ons moederbedrijf Renewi genaamd. Mede dankzij de mogelijkheden die hierdoor ontstonden, heeft Orgaworld zich ook internationaal ontwikkeld tot een van de meest veelzijdige, innovatieve verwerkers van organische reststromen. We zijn nu niet alleen actief in Nederland en Canada, maar via Shanks ook in Schotland. Bovendien verwerken we naast groente-, fruit- en tuinafval inmiddels organisch restafval van vele industrieën (zowel op onze verwerkingslocaties als bij henzelf).

De ervaring die nodig is om u te kunnen helpen

Ruim twintig jaar terug begonnen we als een van de eersten met de realisatie en exploitatie van fabrieken voor de recycling van organische reststromen. Maar dat ging niet vanzelf. We moesten onder andere leren hoe je als dienstverlener het beste inspeelt op de steeds veranderende samenstelling van het afval, hoe je de invloed van de seizoenen op je processen kunt beheersen en hoe je nieuwe technologieën optimaal inpast in de bestaande systemen. Mede hierdoor weten we nu precies waar wij én onze opdrachtgevers op moeten letten bij zowel de bouw als de realisatie en optimalisatie van installaties (we hebben een realistische kijk op wat er mogelijk is binnen een project).

Meer informatie

©2014 Orgaworld | disclaimer