Landelijke compostdag 25 Maart 2017 | Orgaworld NL

Landelijke compostdag 25 Maart 2017

Compost

Landelijke compostdag 25 Maart 2017

"Vooral doorgaan met het scheiden van gft en groenafval!"'
De gescheiden inzameling en verwerking van gft en groenafval levert meer milieuvoordelen op dan de meeste mensen beseffen. Door het afval om te zetten in compost komt er minder kooldioxide (CO2) in de lucht. Dit helpt bij de strijd tegen de klimaatverandering. Zeker zo belangrijk is het positieve effect van compost voor de bodem. Compost houdt de Nederlandse bodem vruchtbaar en gezond.
Jaarlijks zamelen we in Nederland ongeveer 1,4 miljoen ton gft in. Dat zijn 50.000 vrachtwagencombinaties vol. Via gemeentewerven tellen we daar nog eens 2 miljoen ton groenafval bij op. Deze grote hoeveelheid organisch afval levert bijna 700.000 ton gft-compost en zo’n 700.000 ton groencompost op. Dit gebruiken we voor de land- en tuinbouw, maar ook in sier- en moestuinen en bij het maken van tuinaarde en potgrond.
Tijdens de Landelijke Compostdag op zaterdag 25 maart 2017 willen Orgaworld en de gemeenten in Flevoland, Friesland en Veluwegebied de inwoners bedanken voor het gescheiden aanbieden van gft-afval en groenafval. Een bedankje in de vorm van compost. . Wees er op tijd bij want op sommige locaties geldt op=op!

Praktische invulling binnen werkgebied Orgaworld;
Voor regio Friesland; in samenwerking met de Friese gemeenten zijn op diverse plaatsen afhaalpunten ingericht. Bekijk de website van uw gemeente waar dit bij u is.
Voor regio Veluwe; op diverse gemeentewerven zijn afhaalpunten voor zakgoed ingericht ; bekijk uw gemeentelijke website hiervoor
Voor regio Flevoland; gemeente Almere heeft voor haar inwoners een afhaalpunt ingericht (zie website gemeente Almere) Bij overige gemeenten is het wat divers geregeld dus neem contact op met uw eigen gemeente voor afhaalpunten.
Voor iedereen die wil vanuit provincie Flevoland is het mogelijk om met een personenauto met aanhangwagen op zaterdagmorgen 25 Maart van 8-12 uur gratis compost af te halen bij de Orgaworld locatie Zeeasterweg, Zeeasterweg 40C te Lelystad.

©2014 Orgaworld | disclaimer