Renewi neemt activiteiten Rotie Organics over | Orgaworld NL

Renewi neemt activiteiten Rotie Organics over

Toonaangevend internationaal waste-to-productbedrijf Renewi plc (LSE:RWI) heeft vandaag Rotie Organics overgenomen, een bedrijf dat over-datum producten inzamelt, uitpakt verwerkt en voorbehandelt. De overeenkomst is gesloten voor een nominaal bedrag en omvat onder andere de overdracht van 45 medewerkers, meer dan 20 vrachtwagens, klantcontracten en de uitpak-installatie. De uitpakinstallatie is gunstig gelegen tegenover de anaerobe vergistingsinstallatie van Renewi in Amsterdam.

Vlnr: Michiel Mollink (CFO Rotie), Klaas van den Berg (MD Orgaworld) en Remco de Vreese (COO Rotie) bezegelen de overeenkomst.

De verwerving betekent een versterking van Renewi's leidende positie op de Nederlandse markt voor organische producten en is een uitbreiding van de bestaande capaciteit voor het omzetten van over de datum etenswaar in waardevolle producten en energie. Het creëert een platform voor continue groei in deze groeimarkt en past uitstekend binnen Renewi's waste-to-productvisie en het circulaire businessmodel.

Orgaworld, onderdeel van Renewi’s Organische bedrijfsvoering, produceert bijvoorbeeld groene stroom en compost uit de voedselresten. Het beschikt over vijf locaties in Nederland welke zijn gericht op composteren, anaerobe vergisting en technologie voor afvalwaterzuivering. Alleen al in de regio Amsterdam produceert Orgaworld voldoende groene stroom voor ongeveer 15.000 huishoudens.

Otto de Bont, CEO van Renewi, zei:

“Deze acquisitie is een enerverende ontwikkeling voor ons. Het versterkt onze leidende positie op de Nederlandse markt voor organische producten, waarmee we het Renewi merk versterkten en een platform creëren voor toekomstige groei. Ook past het in onze strategie gericht op het beheren van onze vermogensportefeuille door kapitaal te investeren in segmenten waarin we aantrekkelijke rendementen en groei kunnen behalen. De organische sector vormt een groeimarkt en wij zitten in een uitstekende positie om van de voordelen te profiteren."

 

©2014 Orgaworld | disclaimer