Duurzaam en verantwoord | Orgaworld NL
> Duurzaam en verantwoord

We zijn zo duurzaam en verantwoord als maar kan

Natuurlijk belasten we het milieu. Toch zijn we een van de meest ‘groene’ recyclingbedrijven ter wereld. Hoe dit kan? Heel eenvoudig, doordat we fundamenteel anders werken dan onze concurrenten: we onderscheiden ons van hen door een sterke focus op innovatie en een unieke, integrale aanpak (we ontwerpen, bouwen en beheren alle installaties zelf). Mede hierdoor lopen we voorop als het gaat om milieuprestaties.

Een extreem goede procesbeheersing helpt…

Bij alles wat we doen, houden we structureel rekening met het milieu, de omgeving en de toekomst. Daarom zijn onze fabrieken ontworpen voor de lange termijn en hanteren we ambitieuze programma’s om onze CO2-uitstoot te reduceren. Maar het echte verschil maken we door middel van onze eigen manier van constante procesoptimalisatie. Mede hierdoor is de footprint van onze organisatie lager dan die van vergelijkbare bedrijven.

Een recyclingpercentage van maar liefst 96 procent

Slechts 4 procent van al het afval dat we accepteren, kunnen we niet direct ‘upcyclen’ tot nuttige producten. En van die 4 procent wordt het grootste deel ook nog eens verwerkt in biomassacentrales of verbrand met energie­terugwinning. De rest, 96 procent, werken we op tot ‘donkergroene’ energie en biobased bodemverbeteraars: kunstmestvervangers, bomenstarters, molmmest, biostimulatoren en speciale compost. Zo dragen we bij aan een duurzame energiehuishouding en een gezonde bodem – bovendien zorgen we ervoor dat het gebruik van kunstmest (met de daarbij behorende forse CO2-uitstoot) vermindert.

Door samenwerking nog duurzamer

Om onze onderneming blijvend te verduurzamen, hanteren we de CO2-prestatieladder en werken we nauw samen met onze zusterbedrijven Shanks UK, Shanks Solid Waste Benelux en Shanks Hazardous Waste. Deze Shanks-onderdelen realiseren net als wij hoge recyclingpercentages en een steeds lagere CO2-uitstoot.

Duurzaamheidsverslag

Wilt u meer weten over onze duurzaamheidprestaties, bekijk dan de laatste versie van ons Shanks-duurzaamheidsverslag.

Meer informatie

©2014 Orgaworld | disclaimer