Uitpaklijn | Orgaworld NL
> Uitpaklijn

Verpakkingen kunnen we eenvoudig van producten scheiden

Voedsel wordt steeds vaker verpakt. Bijvoorbeeld om de versheid te vergroten, de voedselveiligheid te waarborgen en kleinere porties te kunnen aanbieden. Maar aan de toename van het aantal verpakkingen kleven -ook letterlijk- flinke nadelen. Onder andere wanneer het product over-de-datum is en bij een afvalverwerker wordt aangeboden. In dat geval moet de verpakking toch eerst van het product worden gescheiden. Orgaworld kan dit als geen ander…

Extreem efficiënt uitpakken

Mede dankzij een speciale ‘uitpaklijn’ die de verpakkingen relatief eenvoudig van het product verwijdert, kunnen we voedsel dat niet meer geschikt is voor consumptie, op een uitzonderlijk duurzame manier vergisten tot groene energie. De verwijderde verpakkingen worden ‘opgewerkt’ voor verbranding, waardoor er minder fossiele brandstof aan de aarde onttrokken hoeft te worden.

De voordelen

Vergisten van organisch afval zorgt voor een flinke energie- en duurzaamheidsopbrengst, bovendien zijn de kosten voor de verwerking van over-de-datum afval bij Orgaworld substantieel lager dan wat u kwijt bent voor het verbranden van afval. Tot slot ontvangt u desgewenst van ons groene stroom certificaten voor het vergisten van de door u geleverde tonnen over-de-datum afval.

Meer informatie

©2014 Orgaworld | disclaimer