Compostering | Orgaworld NL
> Compostering

Hergebruik van organische reststromen in optima forma

Composteren is van nature een traag verlopend proces, dat we versnellen door een aantal omstandigheden (omgevingstemperatuur, zuurstof- en vochtgehalte, structuur en dergelijke) kunstmatig te optimaliseren. We creëren zo een ideaal leefklimaat voor de micro-organismen die de pasteurisatie in de composthoop uitvoeren. Hiervoor hanteren we twee verschillende typen procesvoering.

Pacom- en tunnelcompostering

Bij Orgaworld in Drachten verwerken we de organische reststromen volgens een zogenoemd PACOM-procédé (Procesmatige Aerobe COMpostering). Hierbij maken we gebruik van 'negatieve aeratie', waarbij lucht geforceerd door de compost wordt gezogen om micro-biologische activiteit te stimuleren. Daarentegen werken we in Lelystad met een combinatie van zowel PACOM als tunnelcompostering (een proces dat gebaseerd is op 'positieve aeratie'): de organische reststromen worden op 'natuurlijke wijze' voorzien van lucht, om zo micro-biologische activiteit te produceren. Het voordeel van de tunnelcompostering ten opzichte van PACOM is dat het proces beter beheersbaar is.

Meer informatie

Heeft vragen of wilt informatie ontvangen, vul dan a.u.b. dit formulier in.  Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Graag alle velden in vullen.

©2014 Orgaworld | disclaimer