Duurzame fosfaatproductie | Orgaworld NL
> Duurzame fosfaatproductie

Een goed alternatief: winning van biologische mest uit organisch afval

Fosfaat is een essentiële voedingsstof voor planten, dieren en mensen. Maar de bodemvoorraad van dit mineraal is beperkt, dit mineraal wordt maar in een paar landen ter wereld gevonden, binnen een eeuw komen er grote problemen wegens tekorten aan fosfaat. In de ons omringende landen is behoefte aan fosfaat als meststof. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een manier om fosfaat en andere 'onmisbare' grondstoffen terug te winnen uit de reststromen die we aangeboden krijgen. En we hebben er een gevonden…

Organische meststoffen als eindresultaat

Na jaren van experimenteren en investeren beschikken we nu in Amsterdam over een unieke recyclinginstallatie waarmee we belangrijke grondstoffen terug kunnen halen uit het afval dat we binnenkrijgen. Deze stoffen, waaronder fosfaat, kalium en sporenelementen, vormen de basis voor een nieuw assortiment milieuvriendelijke speciaalproducten voor de agrarische sector. Een daarvan is een hoogwaardige biologische mest die kunstmest in elk opzicht overtroeft.

Een perfecte vervanger van kunstmest

Deze categorie 3 gehygiëniseerde en NVWA gevalideerde NPK organische meststof wordt geproduceerd in onze drooginstallatie te Amsterdam. Het product bestaat uit zeer fijn 0-2 mm materiaal met een organische stof van > 65 % en NPK-waarden van 5 - 4.5 - 1. Deze waarden zijn bijzonder hoog, waardoor het product uitstekend kan dienen als basisgrondstof voor opwerking in organische meststofproducten.

foto (©) DNA-beeldbank op www.laatzeelandzien.nl

Meer informatie

©2014 Orgaworld | disclaimer